Sistem sirkulasi kolam renang

Penting, sistem sirkulasi kolam renang bisa digunakake kaya biasane, supaya sampeyan bisa seneng kolam renang lan nduwe wayahe adus sing nyenengake.

Pompa

Pompa kolam nggawe sedhot ing skimmer banjur push banyu liwat filter kolam, liwat pemanas kolam banjur bali menyang blumbang liwat inlets kolam. Kranjang saringan pra-filter pompa kudu dikosongake kanthi rutin, kayata sajrone ngumbah bali.
Sadurunge diwiwiti, priksa manawa pompa diisi banyu supaya ora rusak segel poros pompa. Yen pompa kasebut ana ing sadhuwure permukaan kolam, banyu bakal bali menyang kolam nalika pompa mandheg. Nalika pompa diwiwiti, bisa uga butuh sawetara wektu sadurunge pompa evakuasi kabeh hawa ing pipa sedhot lan wiwiti ngompa banyu.
Iki bisa diatasi kanthi nutup katup sadurunge nutup pompa lan banjur langsung mateni pompa. Iki nahan banyu ing pipa sedhot.

Saring

Reresik mekanik kolam renang digawe liwat filter kolam, sing nyaring partikel nganti udakara 25 µm (sewu milimeter). Katup tengah ing tangki filter ngontrol aliran banyu liwat saringan.
Filter kasebut 2/3 diiseni pasir filter, ukuran gandum 0,6-0.8 mm. Nalika rereget nambah ing filter, backpressure mundhak lan diwaca ing pengukur tekanan katup tengah. Filter pasir dicuci maneh yen tekanan mundhak udakara 0,2 bar sawise dicuci maneh sadurunge. Iki tegese mbalikke aliran liwat saringan supaya rereget diangkat saka wedhi lan disiram ing saluran.
Pasir saringan kudu diganti sawise 6-8 taun.

Pemanasan

Sawise saringan, pemanas sing nduwe banyu kolam kanthi suhu sing nyenengake dilebokake. Pemanas listrik, penukar panas sing gegandhengan karo ketel bangunan, panel surya utawa pompa panas, bisa dadi panas banyu. Setel termostat menyang suhu kolam sing dikarepake.

Skimmer

Banyu ninggalake kolam liwat skimmer, dilengkapi tutup, sing nyetel permukaan banyu. Iki nggawe tingkat aliran ing permukaan nambah lan nyedhot partikel ing permukaan banyu menyang skimmer.
Partikel kasebut diklumpukake ing kranjang saringan, sing kudu dikosongake kanthi rutin, udakara kaping seminggu. Yen kolam sampeyan duwe saluran utama, aliran kasebut kudu dikendhaleni supaya udakara 30% banyu dijupuk saka sisih ngisor lan udakara 70% saka skimmer.

Inlet

Banyu bali menyang blumbang sing diresiki lan digawe panas liwat inlets. Iki kudu diarahake munggah munggah supaya gampang ngresiki lumahing lumahing.

 


Wektu kiriman: Jan-20-2021